28-27 לאפריל 2007

קורס בישול הודי-איורוודי
עם ניר לוי

כיצד להכין אוכל טעים ובריא בהתאם לצרכינו האישיים שיביא לאיזון הגוף והנפש.


סדנא זו הינה מבוא לעקרונות הבסיסיים של התזונה ה"איורוודית" - הרפואה ההודית. המילה "איורוודה" בסנסקריט פירושה "ידע החיים". זוהי חכמה עתיקת-יומין, ככל הנראה מדע הרפואה העתיק ביותר שפותח ע"י ה"רישים", המלומדים הגדולים של הודו בימי-קדם. לפי התפיסה האיורוודית, לא קיימת תזונה אחת המתאימה לכולם. מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר. לפיכך התזונה מותאמת, לאחר אבחון, באופן אישי ומדויק לצרכיו הייחודיים של האדם. התזונה נקבעת גם בהתאם לעונות השנה, שעות היום וגיל האדם. עוד על פי האיורוודה, כל מזון, תבלין או צמח מכיל בתוכו יכולות רפואיות כאלה ואחרות. אם נדע את תכונותיהם, נוכל להשתמש בהם כאמצעי יעיל ביותר להבאת איזון, בריאות ושמחה בחיינו.
המטבח ההודי-איורווידי הוא מטבח עשיר במיוחד. נעשה בו שימוש במוצרי בריאות טבעיים. עצם היותו צמחוני מצריכה ממנו יצירתיות והשימוש הנרחב בו בתבלינים ובטכניקות בישול מגוונות מובילים לאין ספור מתכונים עשירים, טעימים, ומזינים. לאוכל אופי נקי, מעורר תאבון, קל לעיכול, מרצה את החושים ומשמח את הנפש.
הסדנא פתוחה לכל אחד המעונין למצוא השראה להכנת אוכל צמחוני, בריא וטעים ולאלה המעונינים לרכוש ידע בסיסי בתזונה איורוודית ויכולת להתאים לעצמם תזונה אישית שתוביל לאיזון והרמוניה. המשתתפים ירכשו ניסיון בהתקנת ארוחה איורוודית, תוך שימוש במגוון רחב של תבלינים ומוצרים שאולי עוד לא נמצאו בשימוש במטבח שלכם.
הסדנא תכלול ארבעה שיעורים תיאורטיים בעקרונות האיורוודה וארבעה שיעורים בבישול הלכה למעשה. אנו נכין שתי ארוחות צהרים עיקריות, ארוחת ערב ובוקר ויחד נהנה מפרי עמלנו.

הידע התיאורטי יכלול:

  • בריאות ותזונה מהתפיסה האיורוודית
  • רכישת כלים לאבחון עצמי של מאזן האלמנטים המרכיבים את גופינו: וואטה (אויר), פיטה (אש) וקאפה (אדמה ומים)
  • התאמת תזונה אישית לאיזון עודף או חוסר באלמנטים הנ"ל
  • התאמת התזונה לארבעת עונות השנה, זמני שונים במשך היום וגילים שונים (שלוש תקופות החיים)
  • עצות להרגלי אכילה נכונה
  • צירופי מזון, חיזוק מערכת העיכול ושמירת הגוף נקי מרעלים
  • היכרות עם מגוון רחב של תבלינים וצמחים, שימושם, סגולותיהם הרפואיות, וכדומה

הסדנא מועברת ע"י ניר לוי. ניר חי בהודו ונפאל 6 שנים, שם למד וצבר ניסיון בבישול הודי ואיורוודי בהנחיית רופאים איורוודים. בשנים האחרונות ניר מבשל לקבוצות גדולות וסדנאות. מלבד התעסקותו בתזונה ובישול, ניר השלים לימודי תואר ראשון בפילוסופיה בודהיסטית ושפה טיבטית בנפאל. בימים אלה, חי ומבשל בקיבוץ ענבר שבגליל.
הסדנא תתקיים בתאריך 28-27 לאפריל 2007 בקיבוץ ענבר, בתוך השקט, הטבע והירוק של לב הגליל. הסדנא ביום ו' בשעה 10:00 בבוקר (קבלת חדרים בשעה 9:00) ותסתיים בשבת בסביבות השעה 17:00.

עלות לאדם בחדר זוגי:

  • 700 ₪ (20 ₪ הנחה למשלמים במזומן).
  • דמי רישום – 100 ₪ (כלולים במחיר).
  • 50 ₪ הנחה נוספת לנרשמים עד 12/4/07.

להרשמה ניתן להתקשר בטלפון 04-6987302 .
לפרטים נוספים על תוכן הקורס ניתן לפנות ישירות לניר 054-6484614
או בדוא"ל nirlevi88@hotmail.com.

  חזרה לרשימת הסדנאות